Een gezonde werkomgeving is pas echt succesvol wanneer de medewerkers zich ook goed in hun vel voelen. Het reduceren van ziekteverzuim is waar werkgevers zich steeds meer op willen focussen. Vooral wanneer men kijkt naar ziektebeelden als een burn-out, zien wij een drastische groei met negatieve gevolgen. Deze gevolgen zijn voor zowel het bedrijf als werknemers erg nadelig, waardoor er verschillende instanties betrokken moeten worden in deze situatie.
Reduceren van ziekteverzuim kan op verschillende manieren en om dit goed in beeld te krijgen hebben wij hier een artikel aan gewijd.

Om medewerkers zo productief mogelijk te laten zijn, is het nodig om ze gelukkig te laten voelen. Zo is het belangrijk voor medewerkers om zich gewenst te voelen en voldoende waardering te krijgen van de werkgever. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat medewerkers productiever worden wanneer zij zich in een inspirerende en huiselijke omgeving bevinden. Het investeren in een goede kantooromgeving is dus eigenlijk zo gek nog niet. Steeds meer bedrijven verlangen van het personeel dat zij ten alle tijden beschikbaar zijn om over te werken. Om hier invloed op uit te kunnen oefenen, is het nodig om de harde scheidingslijn van werk en privé te vervagen.

De scheidingslijn vervagen kan zeer eenvoudig zijn. Als bedrijf kunt u ervoor zorgen om voorzieningen en faciliteiten die het personeel thuis heeft, ook in het kantoor te implementeren. Lekker zittende stoelen, entertainment mogelijkheden en een uitgebreide keuken zijn allemaal factoren die meespelen met het welzijn van uw medewerkers. Door het gevoel van vrijheid te geven, voelen medewerkers zich eerder op hun gemak waardoor de druk en stress geleidelijk verlaagd wordt. Van massagebanken tot aan doucheruimtes, van een bedrijfsbar op de vrijdagavond tot aan speciale personeelsfeestjes; u kunt het haast zo gek niet bedenken. Hoe meer u in een huiskamergevoel investeert, hoe meer uw personeel zich op hun gemak zullen voelen.

Om de gezondheid van medewerkers te bevorderen zijn er een aantal aspecten die makkelijk aan te passen zijn, waaronder het reduceren van grote aantal printen. Ook kunt u door middel van het plaatsen van planten en groen de zuurstof in de ruimte optimaliseren. Een trend op het gebied van werkomgevingen is het toepassen van green walls, welke heel functioneel kunnen zijn ten behoeve van gezondheid. Ook dienen ze als een decoratief element. Steeds meer bedrijven bieden een sportprogramma aan speciaal voor personeel. Zo kunnen zij kiezen om deel te nemen aan verschillende sporten zoals bijvoorbeeld bootcamp. Door regelmatig te sporten blijft uw personeel fit en gezond, waardoor het verzuim automatisch ook verlaagd wordt.

Ook het aanbieden van gezonde en biologische maaltijden in het bedrijfsrestaurant kan zeer bevorderend zijn voor het milieu. Door samen te werken met biologische boeren en duurzame productiebedrijven weet u zeker dat u een steentje bij kunt dragen aan een beter milieu. Waarom niet kiezen voor het financieel steunen van lokale boeren, waarvan u zeker weet dat het voedsel van goede kwaliteit is. Steeds meer cateringbedrijven die op kantoren bezorgen houden zich bezig met eerlijk en duurzame producten. Zo voorkomt u massaproductie en investeert u in een betere toekomst voor zelfstandige boeren.