Het onderhouden en optimaliseren van ons milieu kost een hoop werk, juist omdat wij in de burgermaatschappij inmiddels zo ver achterlopen. Toch zijn er vele manieren om met behulp van maar kleine toepassingen de wereld een stukje te verbeteren. Een betere wereld begint immers bij uzelf en als iedereen deze instelling beaamt, kunnen we pas echt beginnen! Er bestaan verschillende soorten tips die erg makkelijk zijn om uit te voeren. Niet alleen zijn deze tips ontzettend eenvoudig, ze dragen echt bij aan de welzijn van onze gezondheid.

Investeren in kleding

Een wandeling door de Kalverstraat in Amsterdam is al genoeg om te zien hoeveel low budget winkels zich presenteren aan voorbijgangers. Door een grote concurrentie blijven retailers met prijzen zakken, wat ook direct gevolgen heeft voor de kledingproductie. Vaak gaat het om slechte kwaliteit, waarvan massa’s voor lage prijzen ingekocht worden. Om dit soort kleding te produceren worden werknemers slecht betaald en wordt de natuur onnodig aangetast. Wist u bijvoorbeeld dat er voor 1 spijkerbroek ongeveer 7500 liter aan water wordt gebruikt? Investeer liever in duurzame kleding wat gemaakt is van milieuvriendelijke materiaal. Ondanks dat dit vaak duurder is per product dan bij een low budget winkel, is het toch fijn om kleding te dragen met behulp van een bewuste keuze.


Wees zuinig met energie

Een grote boosdoener in onze maatschappij is het gebruik van energie. Steeds meer particulieren en bedrijven stappen over op groene stroom, wat natuurlijk een mooie ontwikkeling is. De kachel op een bewuste manier gebruiken kan al een hoop schelen, vooral op financieel gebied. Zorg voor een goed geïsoleerd huis, zodat de warmte niet snel kan ontsnappen. Ligt u ‘s avonds op de bank tv te kijken? Pak dan een deken erbij, in plaats van dat u de kachel omhoog zet. Vaak laten bewoners de kachel overdag aan staan, vooral in de winter periode. Wij raden aan om altijd de kachel laag of uit te zetten wanneer u het huis verlaat. Zo voorkomt u onnodige warmte en scheelt het aanzienlijk veel geld op uw gasrekening.


Gebruik van een elektrische auto

Het komt steeds vaker voor in grote Nederlandse steden: het gebruik van een elektrische wagen. Veel verschillende bedrijven bieden contractuele verhuur auto’s aan op basis van elektriciteit. Vaak kunnen deze wagens niet veel verder uitreiken dan de desbetreffende stad, maar regelmatig is verder ook niet nodig. Deze auto’s kunnen gemakkelijk gekoppeld worden aan één van de laadpalen die overal in de stad te vinden zijn. Op deze manier hoeft u nooit meer te gaan tanken en bent u altijd verzekerd van een groene manier van autorijden. In de toekomst zullen zich op de weg steeds meer elektrische auto’s gaan bevinden, wat wij van Milieuhulp ook een mooie ontwikkeling vinden.


Zonne-energie

Steeds meer huishoudens laten zonnepanelen op het dak van hun woning plaatsen. Ondanks dat Nederland bekend staat om onvoorspelbare weersomstandigheden, levert het bijzonder veel zonuren op. Door het plaatsen van deze panelen kunt u uw woning voorzien met groene energie. Het aanschaffen van de panelen kan erg prijzig zijn, maar op langere termijn haalt u hier zeker veel voordeel uit.