Milieuhulp is in 2006 gestart met het opzetten van de organisatie. Destijds nog onder de naam Hulp Voor Gezondheid en Milieu, streefde Milieuhulp naar het verbeteren van onze wereld. Oprichter Manual Brink heeft vanaf het begin af aan al een passie voor de natuur gehad en dit was dan ook terug te zien in zijn beroepskeuze. Vlak nadat Brink succesvol zijn studie voor Bos en Natuurbeheer afgerond had, is hij direct gestart met het opzetten van zijn eigen website. De website liep snel storm en steeds meer mensen waren geïnteresseerd in zijn mening over het verbeteren van ons milieu.

Doordat de website met open armen ontvangen werd, bleef Brink doorgaan met het verstrekken van informatie en de beste tips. In 2005, tijdens een jaarlijkse conferentie op het gebied van milieu, heeft Brink kennisgemaakt met meerdere leden van diverse gezondheidsorganisaties. Zo is het idee ontstaan om de website uit te breiden naar een professionele organisatie, om zo het bereik te kunnen vergroten. In 2006 is de officiële website opgericht en trok al snel vele bezoekers vanuit heel Nederland.

In 2009 is het event Better Earth Now in het leven geroepen, dankzij verschillende ideeën van diverse sponsoren. Brink heeft samen met verschillende organisatoren het eerste event georganiseerd, wat direct een geslaagd succes werd. Nog steeds wordt Better Earth Now jaarlijks georganiseerd en per jaar schiet het aantal bezoekers drastisch omhoog. Wat begon met een bezoekersaantal van 40 personen, is inmiddels uitgelopen tot honderden bezoekers per dag. Sinds 2016 bestaat het event uit meerdere dagen in het weekend, waardoor de verspreiding van bezoekers voor iets wat meer rust kan zorgen.

De organisatie van Milieuhulp blijft steeds meer groeien en dat is voor ons een zeer goed teken. Zo zijn we regelmatig te vinden op beurzen, geven we diverse soorten workshops, houden we algemene conferenties en lezingen en vindt u ons terug in tijdschriften. We hopen mensen meer bewust te maken van hun gedrag, juist door middel van het verstrekken van de juiste informatie. Ook gaan wij met alle liefde langs op scholen om kinderen voor te lichten over de aarde. De nieuwe generatie moet worden ingelicht over de huidige situatie en daar helpen wij graag aan mee. Het is zelfs mogelijk om ons te benaderen voor het geven van diverse soorten educatie. Dit geldt voor op zowel basis als middelbare scholen in Nederland.

Milieuhulp houdt zich momenteel bezig met een nieuw project, welke eind 2021 opgeleverd zal worden. Samen met onze partners en deelnemende bedrijven zijn wij een project gestart op basis van ecologisch wonen. In samenwerking met architectenbureau Scheme and Edges hebben wij een wijk ontwikkeld waar de focus op milieu ligt. Door uitsluitend gebruik te maken van natuurlijke producten, zullen wij de toekomstige huizen gaan bouwen op een nieuw stuk grondgebied. Van watervoorzieningen tot aan energie; aan elk aspect is gedacht. In 2021 zullen wij de woningen aan het publiek presenteren en zullen de eerste gezinnen hun intrek gaan maken. Bent u geïnteresseerd in ons project en zou u de vorderingen graag van dichtbij mee willen maken? Zorg er dan voor dat u ons op social media volgt voor de laatste updates en ontwikkelingen.